Een vleesgeworden stuk verdriet.

Er huist een demon in elk van ons. Een vleesgeworden stuk verdriet uit onze jeugd, diep genesteld in ons hart. Een vage herinnering die ons zonder genade elke avond hoofdpijn bezorgd. Ruwe handen die steeds opnieuw tegen de binnenkant van onze schedel beuken. Een stem die we enkel in onze dromen horen. Het ongrijpbare leed. Deel van ons zonder dat we ooit echt weten waar het zich precies bevindt. We geven onze vijand een naam, maar we strijden tegen niemand anders dan onszelf. De demon bespeelt ons niet, wij bespelen hem. De keuze is aan ons.

Want er huist een engel in elk van ons. Het puurste geluk die ons hart vleugels geeft. Tederheid die zich in onze hoofden manifesteert als het gezicht van een geliefde, de aanraking van een zielsverwant. We vliegen zonder ooit de lucht door onze longen en haren te voelen snijden. De engel creëert de klaarblauwe hemel in onze ogen. Daar waar de demon soms wolken doet verschijnen, waar druppels zwaar als tranen vallen. We noemen de engel bij naam, maar zelden rolt onze eigen naam over de lippen. Maar de engel bespeelt ons niet, wij bespelen hem. De keuze is aan ons.

Het kwaad, het kiest ons niet. Het goede, het zoekt ons niet. Het wacht, en wacht. Tot wij kiezen. Tot wij zoeken. Tot wij onze liefde laten verschroeien onder de hete adem van de demon of het laten bloeien onder het zuiverste licht van de engel in ons.

Het leven bespeelt ons niet. Wij bespelen hem. De keuze is aan ons.

—————-

Froe ♥

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s